Wat doet een Google Ads specialist?

wat doet google ads specialist?

Google Ads campagnes kan je makkelijk zelf opzetten. Of je kan ze uitbesteden aan een Google Ads expert. Maar wat doet zo’n specialist nu precies? Wel, deze persoon helpt je met vier zaken:

Doelstellingen vertalen naar een Google Ads strategie

Google Ads campagnes maken deel uit van bredere bedrijfsdoelstellingen. Zet moeten leads genereren, producten verkopen of awareness creëren. 

De eerste taak van een Google Ads specialist bestaat dus uit het vertalen van deze doelstellingen naar campagnes. 

Er wordt een antwoord gezocht op volgende vragen:

Google Ads campagnes opzetten

Daarna start de Google Ads expert met het opzetten van alle campagnes. 

Dat gebeurt door een koppeling te maken tussen de account van de klant en het Google Ads-manageraccount (MCC) van het agency. Via deze koppeling kan de Google Ads specialist aanpassingen doen, terwijl de klant controle behoudt over budgetten, facturatie en andere instellingen.

De set-up bestaat uit verschillende onderdelen:

Campagnes beheren en optimaliseren

Hoera, je campagnes zijn gelanceerd! 

Maar het werk is nog niet klaar. Een Google Ads specialist zal alles van dichtbij opvolgen. De campagnes worden continu geoptimaliseerd. Er worden A/B-testen opgezet, zoektermen gecontroleerd, nieuwe functionaliteiten getest, enz. Enkel zo ben je als klant zeker dat je investering optimaal rendeert. 

Dat is trouwens goed voor je Quality Score. Deze score bepaalt mee op welke positie je advertenties verschijnen en hoeveel je betaalt voor een bezoeker. 

Een doorlopend Google Ads management laat je ook toe om in te spelen op speciale gebeurtenissen. Wanneer je de lancering van een nieuwe product een duwtje in de rug wil geven bijvoorbeeld, of een soldenactie wil promoten. 

Je campagnes evolueren doorheen het jaar. Met behulp van een ervaren Google Ads expert speel je flexibel in op nieuwe kansen. 

Periodiek rapporteren

Meten is weten. Dat is zeker het geval bij Google Ads campagnes. 

Als adverteerder wil je natuurlijk weten wat er met je advertentiebudget gebeurt. Worden de doelstellingen behaald? Moeten we campagnes aanpassen? Zit het budget goed? Zijn er bepaalde opportuniteiten? 

Een Google Ads specialist houdt je steeds op de hoogte via periodieke meetings en/of live dashboards

Vraag hulp

Freelance Google Ads specialist nodig?

Zoek je een freelance Google Ads specialist om je te helpen met enkele campagnes? Contacteer mij! Ik ben een erkend Google Partner die al verschillende bedrijven in België heeft ondersteund bij hun advertenties in Google. Je campagnes zijn bij mij dus in goede handen.