Hallo, ik ben Kevin:
freelance SEO

Nice to meet you! Ik ben een freelance SEO specialist die kleine en grote bedrijven helpt met hun online zichtbaarheid.

Even kennismaken

Geloof je mij als ik zeg dat ik ‘per ongeluk’ freelance SEO ben geworden?

Als tiener had ik een grote interesse in de digitale wereld. Het internet was immers aan een opmars bezig. De creatieve mogelijkheden van dit medium spraken me direct aan. Het duurde niet lang voordat ik begon te experimenteren met websites. Eerst met eenvoudige templates, later met meer geavanceerde WordPress sites. Met success, want een van mijn blogs (theroxor.com) trok maandelijks meer dan 150.000 bezoekers.

Die interesse gaf ook richting aan mijn studies. Een opleiding digitale marketing en communicatie was ideaal om mijn kennis bij te schaven. Die kennis kwam zeker van pas tijdens mijn eerste job als digitaal marketeer bij een Antwerps communicatiebureau.

Toch kriebelde er iets. De drang om van niets iets op te bouwen, net zoals ik met mijn eerste websites deed. En zo besloot ik in november 2012 om als freelance SEO aan de slag te gaan. Een stap in het ongewisse, volledig buiten mijn comfort zone.

Maar die stap bleek kleiner dan gedacht. De eerste partnerships lieten niet lang op zich wachten. Ondertussen heb ik tientallen lokale en internationale ondernemingen geholpen met zoekmachine optimalisatie en online advertising. Misschien jij binnenkort ook?

Opleidingen en ervaring

 • 2012-heden: Fuseo, freelance SEO
 • 2011-2012: MediaTower, digital marketing specialist
 • 2010-2011: Ehsal Management School, digitale marketing en communicatie
 • 2009-2010: Lessius Hogeschool Antwerpen, master marketing
 • 2005-2009: Lessius Hogeschool Antwerpen, bachelor handelswetenschappen

Contactgegevens

 • Gasbakstraat 24 2590 Berlaar
 • kevin@fuseo.be
 • 0472 52 66 11
 • 03 284 81 39

Ik help ondernemingen via

SEO outsourcing

Voor heel wat ondernemingen neem ik alle aspecten van zoekmachine optimalisatie voor mijn rekening. Ik voer een keyword research uit, zorg voor copywriting, los technische problemen op en doe aan link building. Het is een all-in-one oplossing.

SEO consultancy

Daarnaast word ik vaak als SEO consultant ingeschakeld. Ik heb dan louter een adviserende functie. Aanpassingen gebeuren door de klant zelf (of zijn webbouwer). Deze consultancy kan op basis van een SEO audit of een SEO opleiding.

Waarom een freelance SEO inschakelen?

Wat je zelf doet, doe je meestal beter?

Dat is niet altijd het geval. Vooral in de wereld van zoekmachine optimalisatie. Het is een wereld die constant in beweging is en waar de regels vaak veranderen. Deze veranderingen opvolgen is al bijna een fulltime job. Net daarom reken je op een SEO freelancer; iemand die op de hoogte is van alle kneepjes van het vak en ook de nieuwste technieken onder de knie heeft. Want het verschil zit vaak in de kleine dingen.

Andere redenen om een freelance SEO expert in te schakelen zijn:

 • Budget: Zelf medewerkers opleiden kost handenvol geld. In veel gevallen is het voordeliger om een freelancer in te huren.
 • Mankracht: Ook als je niemand in huis hebt met kennis omtrent zoekmachine optimalisatie, is dit een uitstekende keuze.

Bespreek jouw project

Klaar voor de volgende stap? Maak een vrijblijvende afspraak om te bespreken wat Fuseo voor jou kan doen.

Veelgestelde vragen

Hoe verloopt de samenwerking?

Samenwerkingen variëren van project tot project. Voor sommige klanten voorzie ik een eenmalige audit met bijhorend advies, met andere klanten werk ik op jaarbasis samen. Welke formule voor jou het best geschikt is, hangt af van jouw doelstellingen en de samenstelling van jouw eigen team. Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Hoeveel kost een freelance consultant zoekmachine optimalisatie?

Consultancy opdrachten worden afgerekend volgens een uurtarief, voor de uitbesteding van werkzaamheden wordt een vaste prijs (maandelijks, min 1 jaar) afgesproken. Hoeveel dit kost, is afhankelijk van de hoeveelheid werk die nodig is. Het zal je niet verbazen dat een internationale webshop met honderden producten meer tijd vraagt dan een kleine website van een lokale KMO. Meer weten? Contacteer mij voor een offerte.

Wat doet een freelance SEO?

Het takenpakket van een SEO freelancer is erg gevarieerd. Bijvoorbeeld:

 • keyword research
 • inhoudelijke optimalisatie
 • technische optimalisatie
 • link building
 • content marketing
 • website audits
 • opleidingen en consulting

Ook voor andere taken, zoals de keuze van een domeinnaam, kan de input van een SEO expert van pas komen. Kortom: voor alle vragen omtrent zoekmachine optimalisatie kan je bij mij terecht.

Is jouw advies beperkt tot een bepaalde sector?

Nee, de basisprincipes van zoekmachine optimalisatie blijven hetzelfde. Het maakt dus niet uit of je een kledingzaak uitbaat of industriële vaten produceert; je kan altijd een freelance SEO inschakelen.

Kan ik ook met andere online marketing noden bij jou terecht?

Ja hoor, ik ben een SEO freelancer in de meest ruime zin van het woord. Ik doe bijvoorbeeld ook aan copywriting – zelfs voor blogs. Je kan tevens bij mij terecht voor een nieuwe website. Want web design en SEO gaan hand in hand. De technische aspecten van een site bepalen in grote mate hoe zoekmachinevriendelijk deze is. Daarnaast heb ik mijn dienstenaanbod uitgebreid met andere technieken om meer bezoekers aan te trekken, waaronder online advertenties op Adwords en sociale media.

Kan ik met één enkele vraag ook bij jou terecht?

Tuurlijk! Zelfs voor (op het eerste zicht) eenvoudige problemen kan je bij Fuseo terecht. Ik help je met plezier verder. Contacteer mij via de contactpagina of stuur een tweet naar @kevinverto.

Is een afspraak bij mij op kantoor mogelijk?

Indien nodig kom ik bij jou langs om je project te bespreken. Doe je dit liever digitaal? Geen probleem, dan spreken we elkaar via Skype of Google Hangout.

Voor welke klanten heb je al gewerkt?

Als freelance SEO expert heb ik reeds projecten gedaan voor CheapTickets.be, Brantano, Loxone, dmlights, Hubo en andere (inter)nationale ondernemingen. Je vindt meer referenties en enkele case studies op deze pagina.

Bespreek jouw project

Klaar voor de volgende stap? Maak een vrijblijvende afspraak om te bespreken wat Fuseo voor jou kan doen.