Freelance SEO

Hallo, ik ben Kevin - een freelance SEO

Nice to meet you! Ik ben een freelance SEO specialist uit de provincie Antwerpen die kleine en grote bedrijven helpt met hun online zichtbaarheid.

kevin-freelance-seo copy (1)
Over Fuseo

Even kennismaken

Geloof je mij als ik zeg dat ik ‘per ongeluk’ freelance SEO ben geworden?

Als tiener had ik een grote interesse in de digitale wereld. Het internet was immers aan een opmars bezig. De creatieve mogelijkheden van dit medium spraken me direct aan. Het duurde niet lang voordat ik begon te experimenteren met websites – eerst aan de hand van eenvoudige templates, later met meer geavanceerde WordPress sites. Dat was een onverwacht success, want een van mijn eerste blogs (theroxor.com) trok maandelijks meer dan 150.000 bezoekers.

Die interesse gaf ook richting aan mijn studies. Een opleiding digitale marketing en communicatie was ideaal om mijn kennis bij te schaven. Die kennis kwam zeker van pas tijdens mijn eerste job als digitaal marketeer bij een Antwerps communicatiebureau.

 

Toch kriebelde er iets. De drang om van niets iets op te bouwen, net zoals ik met mijn eerste websites deed. En zo besloot ik in november 2012 om als freelance SEO aan de slag te gaan. Een stap in het ongewisse, volledig buiten mijn comfort zone.

Maar die stap bleek kleiner dan gedacht. De eerste partnerships lieten niet lang op zich wachten. Ondertussen heb ik tientallen lokale en internationale ondernemingen geholpen met zoekmachine optimalisatie en SEA-campagnes.

Kennis

Opleidingen en ervaring

Waarom een freelance SEO inschakelen?

Wat je zelf doet, doe je meestal beter? Niet altijd. Vooral in de wereld van zoekmachine optimalisatie. Er zijn verschillende redenen om een externe SEO specialist in te huren:

Mankracht

Ook als je niemand in huis hebt met kennis omtrent zoekmachine optimalisatie of tijdelijk hulp nodig hebt, is dit een uitstekende keuze.

Budget

Zelf medewerkers opleiden kost handenvol geld. In veel gevallen is het voordeliger om een externe freelancer in te huren.

Kennis

Een freelance SEO expert is op de hoogte van alle kneepjes van het vak en heeft de nieuwste technieken onder de knie.

Veelgestelde vragen

Samenwerkingen variëren van project tot project. Voor sommige klanten voorzie ik een eenmalige audit met bijhorend advies, met andere klanten werk ik op jaarbasis samen. Welke formule voor jou het best geschikt is, hangt af van jouw doelstellingen en de samenstelling van jouw eigen team. Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Consultancy opdrachten worden afgerekend volgens een uurtarief, voor de uitbesteding van werkzaamheden wordt een vaste prijs (maandelijks, min 1 jaar) afgesproken. Hoeveel dit kost, is afhankelijk van de hoeveelheid werk die nodig is. Het zal je niet verbazen dat een internationale webshop met honderden producten meer tijd vraagt dan een kleine website van een lokale KMO. Meer weten? Contacteer mij voor een offerte.

Het takenpakket van een SEO freelancer is erg gevarieerd. Bijvoorbeeld:

  • keyword research
  • inhoudelijke optimalisatie
  • technische optimalisatie
  • link building
  • content marketing
  • website audits
  • opleidingen en consulting

 

Ook voor andere taken, zoals de keuze van een domeinnaam, kan de input van een SEO expert van pas komen. Kortom: voor alle vragen omtrent zoekmachine optimalisatie kan je bij mij terecht.

Nee, de basisprincipes van zoekmachine optimalisatie blijven hetzelfde. Het maakt dus niet uit of je een kledingzaak uitbaat of industriële vaten produceert; je kan altijd een freelance SEO inschakelen.

Ja hoor, ik ben een SEO freelancer in de meest ruime zin van het woord. Ik doe bijvoorbeeld ook aan copywriting – zelfs voor blogs. Je kan tevens bij mij terecht voor een nieuwe website. Want web design en SEO gaan hand in hand. De technische aspecten van een site bepalen in grote mate hoe zoekmachinevriendelijk deze is. Daarnaast heb ik mijn dienstenaanbod uitgebreid met andere technieken om meer bezoekers aan te trekken, waaronder online advertenties via Google Ads.

Tuurlijk! Zelfs voor (op het eerste zicht) eenvoudige problemen kan je bij Fuseo terecht. Ik help je met plezier verder. Contacteer mij via de contactpagina of stuur een tweet naar @kevinverto.

Indien nodig kom ik bij jou langs om je project te bespreken. Doe je dit liever digitaal? Geen probleem, dan spreken we elkaar via Skype of Google Hangout.

Als freelance SEO expert heb ik reeds projecten gedaan voor CheapTickets.be, Brantano, Loxone, dmlights, Hubo en andere (inter)nationale ondernemingen. Je vindt meer referenties en enkele case studies op deze pagina.