Link building

Kwalitatieve links van externe sites naar jouw pagina's

Verhoog de concurrentiekracht van jouw website met link building. Want links blijven een belangrijk onderdeel in het algoritme van Google.

links bouwen belgie nederland
Definitie

Wat zijn backlinks?

Op het web onderscheiden we twee soorten links.

Enerzijds zijn er de interne links. Die verbinden twee pagina’s op hetzelfde domein, bijvoorbeeld van je productpagina naar de contactpagina. 

Daarnaast hebben we nog de externe links, ook wel backlinks genoemd. Die verbinden twee aparte domeinen. Stel bijvoorbeeld dat het Nieuwsblad een artikel schrijft over jouw bedrijf met daarin een link. Dan is dat een backlink naar jouw site vanuit een externe site – wat positief is in de ogen van Google.

backlink voorbeeld voor link building
Voorbeeld van een externe link. Zoals je links onderaan ziet, linkt de tekst 'maart 2018' naar een extern artikel op webmasters.googleblog.com.
Het nut van links

Waarom zijn links belangrijk voor Google?

Wist je al dat er voor Google nog tientallen andere zoekmachines bestonden, zoals Altavista, AskJeeves en Yahoo?

Tegenwoordig is Google de grootste speler, simpelweg omdat de kwaliteit van de zoekresultaten veel beter is dan die van concurrenten. Waarom? Omdat het algoritme rekening houdt met links.

Google ziet links naar een pagina als een stem voor die site. Des te meer backlinks je ontvangt, des te beter je positie in de zoekresultaten. 

Kwaliteit

Niet alle links zijn evenwaardig

Belangrijk om te weten is dat niet elke link evenveel waard is. Sommige hebben een groter effect op de autoriteit van je site dan andere. Hier zijn enkele factoren die meespelen:

Topic

Idealiter sluit het onderwerp van de linkende pagina aan bij die van de doelpagina. Bijvoorbeeld een link van een woonblog naar een interieurwinkel.

Nofollow

Sommige links krijgen een stukje code mee (rel="nofollow") waardoor ze minder krachtig zijn. Maar dat wil niet zeggen dat deze backlinks waardeloos zijn. Want ze kunnen nog steeds klanten opleveren.

Positie

Ook de positie speelt een rol. Een uitgaande link in de body van een pagina is meer waard dan eentje in een footer of zijbalk.

Anchor text

De anchor text is het woord waarmee men een hyperlink maakt. Voor link building is het nuttig wanneer de anchor text beschrijvend is voor de achterliggende pagina.

Autoriteit

Tenslotte is er nog de autoriteit. Een verwijzing op een website die zelf veel links ontvangt zorgt voor een grotere boost dan een link van een gloednieuwe domein.

Off-page SEO

Manuele link building

Soms ontvangt een website backlinks op een natuurlijke manier – zonder jouw tussenkomst. Maar dat gaat meestal vrij traag. Geef daarom jouw SEO-inspanningen een duwtje in de rug met link building.

Fuseo gebruikt verschillende link building technieken:

Ben je op zoek naar een link builder? Fuseo bouwt kwalitatieve backlinks naar jouw pagina’s. Contacteer mij om de mogelijkheden te bespreken.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je nog enkele veelgestelde vragen over link building. Staat jouw antwoord er niet bij? Stuur een berichtje naar kevin@fuseo.be.

Links bouwen is een manueel proces dat wat tijd vraagt. Reken op 6 tot 12 maanden voordat je het effect in jouw zoekverkeer ziet. 

Ja, een goed linkprofiel blijft een voorwaarde om hoog te scoren in Google. Natuurlijk mag je het belang van kwalitatieve content en een technisch geoptimaliseerde site niet te onderschatten. 

Google bestraft websites die een groot aantal verdachte links hebben. Hierdoor zijn ze minder of helemaal niet meer zichtbaar in de zoekresultaten. Net daarom is de kwaliteit van de backlinks zo belangrijk.

Ja, je kan jouw link building uitbesteden aan Fuseo. Ik zorg ervoor dat de pagina’s van jouw klanten kwalitatieve backlinks ontvangen. Zo kan jij jezelf bezighouden met andere taken. Neem hiervoor ook een kijkje naar mijn white-label SEO-diensten.

Inhoudsopgave