SEO audit: een grondige analyse van jouw website

Ontvang een uitgebreid rapport met stap-voor-stap instructies om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines.

Het nut van een SEO analyse

Google gebruikt ruim 200 factoren om de zoekresultaten te rangschikken. Als leek ken je er waarschijnlijk slechts een handvol van. Bovendien durven deze rangschikkingsfactoren wel eens te veranderen. De ingenieurs van Google zijn continu bezig om het algoritme bij te sturen om zo de kwaliteit van de zoekresultaten te verbeteren.

“Each year, Google changes its search algorithm around 500–600 times.”

Een SEO audit biedt dus twee voordelen.

Enerzijds profiteer je van de kennis van een expert. Mijn jarenlange ervaring komt zeker van pas om SEO fouten bloot te leggen die vaak over het hoofd worden gezien. Het zijn net die details die het verschil maken.

Daarnaast spendeer ik een groot deel van mijn tijd aan het volgen van nieuwsberichten omtrent zoekmachine optimalisatie. Zoals ik al zei: de SEO wereld is constant in verandering. Ook de nieuwe technieken worden dus opgenomen in de SEO audit.

Inhoud SEO audit

Een SEO audit bestaat uit drie grote blokken:

Inhoudelijk

Heb je voor elke belangrijke zoekopdracht een passende pagina? Is deze pagina op een logische manier gestructureerd? Zijn er voldoende interne links? In dit onderdeel van de SEO analyse wordt jouw website inhoudelijke doorgelicht.

Technisch

De inhoud is belangrijk voor bezoekers, maar ook achter de schermen gebeurt er heel wat. Er zijn verschillende technische zaken die voor problemen kunnen zorgen: duplicate content, trage laadsnelheden, foute indexaties…

Extern

Ook externe factoren spelen een rol. Denk maar aan backlinks van externe websites of sociale media. Tijdens de SEO audit worden deze factoren uiteraard niet vergeten.

Na de SEO audit nog hulp nodig?

Het SEO rapport bevat alle informatie om zelf aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie. Je vindt er namelijk stap-voor-stap instructies om aanpassingen te doen. Doe dit zelf, of geeft het rapport aan jouw webbouwer.

Maar het kan ook anders.

Wil je de implementatie van deze SEO suggesties liever uitbesteden? Dat is geen enkel probleem. Fuseo staat voor jou klaar. Ik neem graag de optimalisatie van jouw website voor mijn rekening, zodat jij jezelf kan concentreren op belangrijkere zaken.

Ga voor meer informatie omtrent de uitbesteding van SEO werkzaamheden naar de pagina over zoekmachine optimalisatie.

Bespreek jouw project

Klaar voor de volgende stap? Maak een vrijblijvende afspraak om te bespreken wat Fuseo voor jou kan doen.

Veelgestelde vragen

Kan ik niet simpelweg een online SEO check uitvoeren?

Er zijn verschillende tools op het web te vinden om snel een analyse uit te voeren. Deze scan is slechts een algemene SEO review die niet ingaat op details. Bovendien speelt de interpretatie van deze gegevens een belangrijke rol. In de SEO audit van Fuseo wordt jouw website niet alleen geanalyseerd, er worden ook aanbevelingen geformuleerd op een duidelijke, begrijpbare manier. Deze aanbevelingen verschillen van bedrijf tot bedrijf. Want zoals je wet: zoekmachine optimalisatie is maatwerk.

Is een social media audit inbegrepen?

Tijdens de analyse wordt enkel gekeken naar bepaalde stukjes code die van toepassing zijn op sociale media, zoals het Open Graph protocol. Een uitgebreide social media audit, waarbij jouw social presence onder de loep wordt genomen, is niet inbegrepen.

Hoeveel kost een SEO audit?

Helaas is het niet mogelijk om een vaste prijs op een SEO audit te plakken. De analyse van een webshop met duizenden geïndexeerde pagina’s vraagt uiteraard meer tijd dan de SEO audit van een lokale elektricien. Neem contact op voor een prijs op maat.

Wat als ik nog vragen heb?

Heb je nog vragen over jouw persoonlijke SEO checklist? Ik laat jou niet in de kou staan. Je kan mij steeds contacteren voor meer informatie. Voor de implementatie ben je zelf verantwoordelijk, tenzij je kiest voor een van de SEO pakketten.

Bespreek jouw project

Klaar voor de volgende stap? Maak een vrijblijvende afspraak om te bespreken wat Fuseo voor jou kan doen.