SEO-opleiding

Een SEO-training op maat van jouw bedrijf

Leer de geheimen van zoekmachine optimalisatie tijdens een SEO-opleiding en ga zelf aan de slag.

Voordelen

Waarom een SEO-opleiding volgen?

Weet je van aanpakken en heb je geen schrik om zelf de handen uit de mouwen te steken? Dan is een op maat gemaakte SEO opleiding iets voor jou. Met deze training leer ik jou en je medewerkers alles over zoekmachine optimalisatie, van het opzetten van pagina’s tot het bouwen van links. Google zal voor jou geen geheimen meer hebben!

Een SEO opleiding is zowel voor lokale KMO’s als grotere ondernemingen interessant. Je haalt de kennis in huis om meer klanten aan te trekken via zoekmachines, zonder afhankelijk te zijn van een externe partner. Een SEO opleiding is een investering die zich meermaals terugbetaalt.

Via een SEO opleiding haal je alle kennis in huis, zodat je niet afhankelijk bent van een externe partner.

Alle SEO opleidingen die door Fuseo gegeven worden, zijn steeds aangepast aan de onderneming. Het is dus maatwerk. Dat is geen verrassing. De SEO strategie van een plaatselijke wijnzaak is natuurlijk anders dan die van een internationale doe-het-zelfzaak. Dat komt tot uiting in de inhoud van de cursus.

Tijdens deze SEO training worden voorbeelden en tips gegeven die direct toepasbaar zijn. Hiermee kan je meteen aan de slag. Je krijgt dus niet enkel algemene informatie, maar ook specifiek advies.

En nee: voorkennis is niet vereist. Elke opleiding zoekmachine optimalisatie start met een korte introductie waarin de belangrijkste punten worden toegelicht. Ervaring of niet: dat maakt niet uit.

Inhoud

Wat zit er in een SEO-workshop?

Tijdens een SEO-workshop leer je welke factoren belangrijk zijn voor zoekmachines, en hoe je die optimaliseert. Dit mag je verwachten:

Inleiding

We starten elke SEO-opleiding met algemene informatie over de werking van zoekmachines. Je leert hoe zoekmachines als Google en Bing websites crawlen, analyseren en indexeren.

On-page SEO

Daarna starten we met het samenstellen van onze eerste pagina. Op basis van een uitgebreid keyword research gaan we een structuur opzetten en op een correcte manier invullen.

Technische SEO

Ook achter de schermen gebeurt er heel wat. In dit deel van jouw SEO specialist opleiding bekijken we de technische aspecten van zoekmachine optimalisatie.

Link building

Daarnaast nemen we een kijkje naar de externe factoren die een invloed hebben op de positie van een website, zoals backlinks van andere domeinen.

Handige tools

Elke SEO-opleiding wordt afgesloten met een overzicht van handige tools. We bekijken enkele apps die het leven van een SEO makkelijker maken.

specifieke topics

Focus op één thema?

Sommige ondernemingen hebben al een goede basiskennis. Een algemene SEO opleiding is voor hun niet interessant. Ze gaan liever in op een specifiek thema. Dat is geen enkel probleem. Ik maak graag een aangepaste opleiding die één aspect van zoekmachine optimalisatie tot in de puntjes uitlicht, bijvoorbeeld:

Wil je meer informatie over deze speciale trainingssessies? Wacht niet langer en neem contact op. Dan bespreken we samen hoe jouw ideale opleiding eruit ziet.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je nog enkele veelgestelde vragen over onze SEO-trainingen. Staat jouw antwoord er niet bij? Contacteer mij via kevin@fuseo.be.

SEO opleidingen worden steeds op het kantoor van de klant gehouden. Voor kleinere groepen (max. 5 personen) is een trainingsessie op het kantoor van Fuseo mogelijk.

Als presentatiemateriaal is er eerst en vooral een scherm nodig (beamer of televisie) met een HDMI aansluiting. Daarnaast moet er internet voorhanden zijn. Dat mag een Wifi-verbinding zijn. Gelieve ervoor te zorgen dat voor de start van de cursus het wachtwoord wordt meegedeeld.

Nee, ervaring of voorkennis is niet vereist. Tijdens de introductie bespreken we de basisprincipes van zoekmachine optimalisatie. Gaandeweg worden meer geavanceerde technieken besproken.

Ja, de opleiding is interactief. Daarom is het nuttig dat deelnemers over een laptop beschikken. Via individuele of collectieve opdrachten wordt de theorie omgezet in de praktijk.

Ja, cursisten krijgen een beknopte versie van de presentatie om later opnieuw te bekijken. Deze mini cursus wordt digitaal bezorgd, omwille van twee redenen: het is ecologischer dan gedrukte hand-outs, en het is veel makkelijker om snel de juiste informatie te vinden (via de zoekfunctie en externe links in het document).

Er zijn twee mogelijkheden: een halve dag of volledige dag. Tijdens een trainingssessie van een volledige dag kunnen we uiteraard meer in detail gaan. Heb je liever een korte SEO-update van 1 of 2 uur? Dat kan ook!

Hoewel voornamelijk bedrijven deze opleidingen volgen, kunnen ook verenigingen en particulieren bij Fuseo terecht voor een op maat gemaakte SEO workshop. Dat is interessant voor mensen die bijvoorbeeld voor-en-na een webshop uitbaten.

Er bestaan geen officieel erkende opleidingen voor zoekmachine optimalisatie (zowel in België niet als wereldwijd). Het afleveren van een certificaat is dus niet mogelijk.

Inhoudsopgave