SEO voor Interieurzaken

Trek meer bezoekers naar je woonwinkel

Heb je een meubelzaak? Met behulp van SEO vinden meer mensen hun weg naar jouw toonzaal of webshop.

webwinkel seo
Webshop

SEO voor online woonwinkels

Tegenwoordig hebben de meeste meubelwinkels een online shop waar ze hun producten verkopen. Sommige bedrijven werken zelfs volledig digitaal en hebben geen toonzaal meer.

Voor dit soort webshops is SEO essentieel. Dankzij zoekmachine optimalisatie bereik je meer consumenten en stijgt jouw online verkoop. 

Traditionele winkels

SEO voor offline interieurzaken

Heel wat interieurzaken hebben geen webshop. Ze gebruiken hun website simpelweg als ‘online etalage’. Op deze manier kunnen potentiële klanten het productaanbod ontdekken en de meubelwinkel leren kennen. 

Op het eerste zicht lijkt SEO voor dit soort bedrijven overbodig. Maar niets is minder waar. Want consumenten zoeken nog steeds online informatie op over producten, merken en modellen. Is jouw meubelzaak onzichtbaar voor deze zoekopdrachten? Dan mis je een heleboel bezoekers.

doelgroep

Alle soorten interieurspecialisten

Niet alleen meubelwinkels zijn gebaat bij SEO. Er zijn nog heel wat andere interieurzaken die profiteren van zoekmachine optimalisatie, zoals:

Diensten

Andere mogelijkheden

SEO zorgt voor meer bezoekers via de organische zoekresultaten. Maar er zijn nog andere manieren om de omzet van jouw woonwinkel te verhogen:

Gesponsorde zoekresultaten

Dagelijks zoeken duizenden consumenten in Google naar jouw producten. Met Google Ads toon je een tekstadvertentie in de zoekresultaten. Zo adverteer je gericht en budgetvriendelijk.

Remarketing

Heeft iemand producten bekeken in jouw webshop maar nog geen bestelling geplaatst? Met remarketing stuur je een ‘herinnering’. Deze bezoeker krijgt namelijk een banner te zien met daarin de producten die hij/zij bekeek. 

FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je nog enkele veelgestelde vragen over SEO voor interieurwinkels. Staat jouw antwoord er niet bij? Contacteer mij via kevin@fuseo.be.

Een vraag die veel uitbaters van meubelwinkels stellen: “wanneer zie ik effect van mijn zoekmachine optimalisatie?” Het antwoord hangt af van project tot project. Maar doorgaans zijn de eerste resultaten zichtbaar na 4 à 6 maanden.

Heb je een meubelwinkel zonder webshop? Dan is SEO toch de moeite waard. SEO zorgt ervoor dat nieuwe klanten jouw winkel leren kennen, en een bezoek brengen aan de toonzaal. 

Inhoudsopgave