WordPress SEO

Optimaliseer WordPress voor zoekmachines

WordPress is een gebruiksvriendelijk CMS. En met enkele aanpassingen is het ook goed geoptimaliseerd voor zoekmachines.

zoekmachine optimalisatie
Definitie

WordPress als CMS

WordPress is een content management system (CMS). Het is een platform om websites te bouwen en te beheren.

Het grote voordeel van een CMS als WordPress is dat gebruikers eenvoudig aanpassingen kunnen doen. Een nieuwsbericht plaatsen, foto’s uploaden, teksten wijzigen … is een fluitje van een cent.

Bovendien is WordPress makkelijk uitbreidbaar met plugins. Wil je een geavanceerde fotogalerij of een complete webshop? Met WordPress is het allemaal mogelijk.

WordPress SEO

Haal meer uit WordPress

WordPress is out of the box al vrij goed geoptimaliseerd voor zoekmachines. Toch zijn er enkele mogelijkheden om het nog beter te doen.

Technische optimalisatie

Permalinks, XML-sitemaps, canonical tags, filters, meta data, hreflang-tags … voor een WordPress SEO-project zijn er verschillende technische aanpassingen nodig. Een groot deel van deze zaken zit niet standaard in een WordPress installatie.

Inhoudelijke optimalisatie

WordPress maakt het super eenvoudig om content te publiceren. Maar niet alle content is evenwaardig. Met behulp van SEO-copywriting zorg ik ervoor dat de inhoud van jouw pagina’s zowel bezoekers als zoekmachines aanspreekt.

Link building

Externe factoren voor WordPress SEO

WordPress SEO draait niet alleen om aanpassingen aan de website zelf. Wie hoog wil scoren in Google moet ook rekening houden met externe factoren, namelijk links. Des te meer backlinks jouw WordPress site ontvangt, des beter die scoort in de zoekresultaten. Wordpress SEO en link building gaan dus hand in hand.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je nog enkele veelgestelde vragen over WordPress SEO. Staat jouw antwoord er niet bij? Contacteer mij via kevin@fuseo.be.

Ja, WordPress SEO is geen rocket science. Maar de kennis van een echte SEO-specialist komt zeker van pas. En soms heb je gewoon geen tijd om jezelf met zoekmachine optimalisatie bezig te houden.

Een standaard installatie is al vrij goed geoptimaliseerd voor zoekmachines. Maar alles kan beter. Een SEO-expert controleert alle instellingen en stuurt bij waar nodig. Zo trekt jouw WordPress site nog meer bezoekers aan.

Er zijn verschillende SEO-plugins voor WordPress, zoals Yoast en RankMath. Die zijn een goed startpunt, maar vormen geen complete oplossing. Er zijn bijvoorbeeld een heleboel instellingen waarvan doorsnee gebruikers het effect niet kennen. Over copywriting wordt ook weinig gezegd. En dan is er nog link building… Je doet er dus goed aan om een WordPress SEO-specialist in te schakelen.

Elke WordPress site is uniek. Daarom maak ik steeds SEO-projecten op maat. Graag een offerte? Contacteer mij. 

Inhoudsopgave