E-commerce SEO

SEO-diensten voor webshops

Met behulp van e-commerce SEO vinden meer klanten hun weg naar jouw webwinkel. Verbeter je online vindbaarheid in de zoekresultaten en boost je verkoop.

webwinkel seo
Online shopping

Consumenten zoeken online

Uit een onderzoek van McKinsey & Company Belgium blijkt dat ruim 60% van de consumenten online informatie zoekt voor de aankoop van een product of dienst – al is het om een telefoonnummer op te zoeken of prijzen te vergelijken.

Wil je gevonden worden voor deze duizenden zoekopdrachten per maand? Dan verschijnt jouw website best zo hoog mogelijk in de zoekresultaten. E-commerce SEO is hiervoor een oplossing.

Ruim 60% van de consumenten zoekt online informatie op voor de aankoop van een product of dienst.

Hoog scoren met je webshop

Webshop SEO = meer klanten

De top drie zoekresultaten gaan ongeveer met de helft van alle clicks lopen. Des te lager je scoort, des te minder bezoekers jouw webshop ontvangt. En op pagina twee, drie, vier … van de zoekresultaten komt bijna niemand meer.

Een betere positie zorgt dus voor meer klanten en een grotere omzet. Net daarom is e-commerce SEO zo interessant voor webwinkels. Want deze investering betaalt zich snel terug. 

Diensten

Zo optimaliseer ik jouw webshop voor zoekmachines

Een webwinkel optimaliseren voor Google en andere zoekmachines is vrij complex. Daarom bied ik verschillende e-commerce SEO-diensten aan:

Keyword research

Een keyword research identificeert zoekwoorden die commercieel interessant zijn. Daarnaast is dit onderzoek handig voor de copywriting.

SEO-copywriting

Copy nodig voor categorie- en productpagina's? Fuseo schrijft teksten die bezoekers converteren in klanten en goed scoren bij zoekmachines.

Technische SEO

Bij webshop is technische SEO nog belangrijker. Want kleine foutjes hebben vaak grote gevolgen.

Link building

Verhoog de concurrentiekracht van jouw webshop door middel van link building. Ook de interne links worden geoptimaliseerd.

Content marketing

Wil je inspelen op zoektermen die niet meteen gelinkt zijn aan jouw producten of diensten? Dan is content marketing interessant.

CMS

E-commerce SEO voor alle platformen

Er zijn verschillende platformen om een webwinkel te bouwen. Fuseo optimaliseert elk webshop CMS voor zoekmachines, bijvoorbeeld:

Voor sommige online winkels zijn bovenstaande oplossingen ontoereikend, simpelweg omdat ze heel specifieke eisen hebben. Ze bouwen dan een eigen platform. Ook met een custom-made webshop CMS kan je bij Fuseo terecht.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je nog enkele veelgestelde vragen over e-commerce SEO. Staat jouw antwoord er niet bij? Contacteer mij via kevin@fuseo.be.

Een vraag die we regelmatig krijgen: “wanneer zie ik effect van mijn zoekmachine optimalisatie?” Omdat SEO een arbeidsintensief proces is, duurt het enige tijd voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn. Bovendien hebben zoekmachines tijd nodig om alle aanpassingen op te pikken. En vergeet niet dat ook de concurrentie niet blijft stilstaan. De eerste SEO resultaten zijn zichtbaar na 4 à 6 maanden.

Gesponsorde zoekresultaten (SEA) zijn een interessante manier om snel en eenvoudig nieuwe klanten aan te trekken. Maar deze campagnes slorpen heel wat budget op. Een bezoeker via de organische zoekresultaten is in principe gratis. Net daarom is e-commerce SEO zo interessant. Mijn visie? Combineer SEO en SEA voor een optimaal resultaat.

De kostprijs is afhankelijk van het aantal uren dat geïnvesteerd wordt in het optimalisatieproces. E-commerce SEO is immers steeds maatwerk. Vraag gerust een offerte voor een prijs op maat.

Natuurlijk. Ik beantwoord graag jouw vraag (of vragen) over webshop SEO via een consulting op uurbasis. Contacteer mij voor meer informatie.

E-commerce SEO is ook interessant voor zogenaamde catalog based webshops – waar bezoekers alle producten zien maar niet online kunnen bestellen. Want d.m.v. zoekmachine optimalisatie stijgt het aantal bezoekers, wat een invloed heeft op jouw offline omzet.

Inhoudsopgave