Mijn favoriete WordPress plugins voor SEO

wordpress seo plugins

Ongeveer 810 miljoen websites gebruiken WordPress. Dit is ongeveer 43% van alle websites. Ook heel wat Belgische ondernemingen verkiezen dit CMS.

Dat is positief, want WordPress is out of the box vrij goed geoptimaliseerd voor zoekmachines. Toch zijn er nog een aantal nuttige SEO-plugins om je website een duwtje in de rug te geven. Ik zet mijn favorieten op een rijtje.

RankMath

Na een tijd je de alombekende Yoast SEO plugin te hebben gebruikt, ben ik enkele jaren geleden overgeschakeld op RankMath. 

Waarom?

Omdat RankMath meer functies bundelt in één plugin. Daarnaast vind ik de UI gebruiksvriendelijker. Ik vind alles sneller terug, waardoor ik minder tijd verspil aan het navigeren tussen verschillende pagina’s met instellingen. 

Er zijn enorm veel functionaliteiten, bijvoorbeeld:

Dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden die deze WordPress SEO plugin biedt. Het is een echt Zwitsers zakmes met tientallen functionaliteiten. 

De basisversie is gratis. Voor de premium versie betaal je $59 per jaar.

Kijk voor meer info op rankmath.com.

Redirection

404 Fouten kunnen een negatief effect hebben op je positie in de zoekresultaten, vooral wanneer deze URL’s veel externe links krijgen. 

Daarom is Redirection een van mijn favoriete WordPress plugins voor SEO.

Met deze tool kan je – zoals de naam al doet vermoeden – makkelijk redirects instellen. Je kiest zelf de bron en doel-URL, en het type doorverwijzing (301, 302, 307…).

Het is ook mogelijk om een regex functie te schrijven, zodat je met één redirect meerdere URL’s doorverwijst. 

En het leukste van al? Deze plugin is helemaal gratis!

Je vindt deze plugin op wordpress.org.

Laadsnelheid plugins

Bezoekers houden van snelle websites. Google ook. Daarom voeg ik aan mijn arsenaal SEO-plugins voor WordPress meestal een paar plugins toe om de laadsnelheid te verbeteren.

Enkele van mijn favorieten:

Autoptimize

Autoptimize maakt het optimaliseren van een site echt eenvoudig. De plugin kan scripts en stijlen aggregeren, kritieke CSS inline plaatsen en een ‘minify’ op bestanden toepassen, samen met nog een heleboel andere functies. 

WebP converter

Door bestanden in standaard JPEG-, PNG- en GIF-indelingen te vervangen door WebP- en AVIF-versies, kan je meer dan de helft van het paginagewicht besparen zonder aan kwaliteit in te boeten.

WP Super Cache

Deze plugin genereert statische HTML bestanden. Nadat een HTML bestand is gegenereerd zal je webserver dat bestand gebruiken in plaats van de relatief zwaardere WordPress PHP scripts te verwerken, met snellere laadtijden tot gevolg.

WordPress SEO is meer dan plugins

Laat je niet vangen. WordPress SEO is veel meer dan het installeren van een paar plugins.

De inhoud van een pagina speelt natuurlijk een doorslaggevende rol. Sterke copywriting is dus belangrijk. Daarnaast helpen relevante backlinks om hoger te scoren in Google. Zet in op link building om naar die eerste plaats te gaan.

hulp nodig?

Hoe krijg ik meer bezoekers naar mijn website?

Heb je hulp nodig om jouw WordPress website hoger in de zoekresultaten te krijgen? Ik help jou met plezier verder. Neem contact op en maak een afspraak. Dan kijken we samen hoe we jouw website meer bezoekers kunnen bezorgen.