Wat doet een SEO consultant?

Als je wil dat jouw bedrijf online gevonden wordt door nieuwe klanten, moet je investeren in zoekmachine optimalisatie. Een SEO consultant kan hierbij helpen. Maar wat is SEO consultancy precies? Wat houdt dit in?

Een externe SEO-consultant voor jouw bedrijf

Een SEO consultant behoort tot het online marketing team. Dit team is verantwoordelijk voor de zichtbaarheid van de onderneming op het internet. Deze mensen houden zich bezig met verkeer vanuit zoekmachines, sociale media, e-mail marketing, conversieoptimalisatie, enz. De SEO consultant zorgt voor zoekmachine optimalisatie, zodat de website een betere positie krijgt in de organische zoekresultaten en meer bezoekers/klanten aantrekt.

De taken van een SEO-consultant

Maar wat doet een SEO consultant nu precies?

Het takenpakket bestaat uit twee delen. Enerzijds geeft de SEO consultant advies aan stakeholders, gaande van web ontwikkelaars tot marketeers. Hij kan je bijvoorbeeld bijstaan tijdens de ontwikkeling van een nieuwe website. Daarnaast zal deze expert ook een reeks taken zelf uitvoeren.

Enkele zaken die je kan toevertrouwen aan een SEO consultant:

Onafhankelijk advies

Een externe SEO consultant inhuren garandeert onafhankelijk advies om een website te optimaliseren voor zoekmachines. De consultant is immers niet gebonden aan een bepaalde partij. Zijn er problemen? Dan worden daar geen doekjes om gewonden.

Wat kost een SEO-consultant?

Sommige SEO consultants werken met een uurtarief, andere op projectbasis.

Het is steeds een goed idee om meerdere specialisten te vergelijken. Er is namelijk een verschil in de kwaliteit van de dienstverlening, tarieven, enz.

Wil je zelf een SEO consultant inhuren? Bespreek jouw project en ontdek de mogelijkheden.