Bedrijfsblog voorbeelden om je te inspireren

voorbeelden bedrijfsblogs

Voordat je een bedrijfsblog start, is het een goed idee om eerst wat inspiratie op te doen. Kijk even naar andere bedrijven en analyseer hun blog. Wat doen ze goed? Wat kan beter? 

Om je op weg te helpen, heb ik hieronder een paar bedrijfsblog voorbeelden verzameld. 

Wat is een goede bedrijfsblog?

Er zijn miljoenen bedrijven die een bedrijfsblog starten als onderdeel van content marketing. Helaas zijn de meeste van lage kwaliteit. Ze schrijven sporadisch enkele korte berichten, of stoppen na een paar weken helemaal met publiceren.

Een goede bedrijfsblog moet aan deze voorwaarden voldoen:

Bedrijfsblog voorbeelden

Wat inspiratie opdoen? Hieronder vind je een handvol voorbeelden van bedrijfsblogs. Er zitten zowel kleine kmo’s als internationale spelers tussen.

klm bedrijfsblog voorbeeld

KLM

De bedrijfsblog van KLM is een mooi voorbeeldje van hoe een corporate blog er moet uitzien. Er is een grote variatie aan onderwerpen, van een behind the scenes tot nuttige reistips. Bovendien leest de copy erg vlot, en vullen ze hun artikels regelmatig aan met video’s. 

coolblue blog

Coolblue

Deze Nederlandse webshopgigant gaf haar blog de naam ‘Coolblue Praatjes‘. Lezers vinden er de laatste nieuwtjes over het bedrijf, waarin men sterk focust op de werknemers. Ook leuk zijn de gesprekken op sociale media. 

content marketing voorbeeld

Verandaland Perfecta

Ook lokale ondernemingen zijn gebaat bij een bedrijfsblog. Neem nu Verandaland Perfecta als voorbeeld. Zij publiceren artikels over veelgestelde vragen van klanten. Op deze manier ontvangen ze bezoekers uit zoekmachines, en kan men de artikels ook gebruiken op sociale media, in nieuwsbrieven, enz. 

plantiful blog

Plantiful

Plantiful verkoopt vetplantjes en cactussen. Op hun bedrijfsblog publiceren ze leuke artikels die gelinkt zijn aan hun producten, zoals tips om een kot in te richten (mét vetplantjes natuurlijk), Moederdag acties, nuttige weetjes, onderhoudsadvies, enz.

Hubo

De bedrijfsblog van Hubo zit boordevol handige tips voor doe-het-zelvers. Je leert er hoe je een houten trap schildert, welk snoeigereedschap je best koopt, en meer. Een goed idee, want heel wat klussers zoeken online informatie op, waardoor ze op de Hubo blog terechtkomen. Ondertussen kan het bedrijf enkele producten aanbevelen.

hulp nodig?

Wil je een bedrijfsblog starten?

Ik help jou graag met de creatie van een bedrijfsblog – zowel met het ontwikkelen van een strategie als technisch advies en copywriting. Maak een afspraak om jouw plannen te bespreken.