Web design

Laat een nieuwe website maken

Website bouwer nodig? Ik bouw voor jou een moderne, gebruiksvriendelijke website die geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

website laten maken
Definitie

Jouw online visitekaartje

Roept jouw website herinneringen op uit de tijd dat we nog met Belgische frank betaalden? Dan is het tijd voor een nieuw website ontwerp.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bezoekers slechts 50 milliseconden nodig hebben om een website visueel te beoordelen. De kans om een nieuwe klant aan te trekken kan dus weg zijn voordat ze de inhoud hebben gelezen. Daarom is het uitzicht van een website enorm belangrijk. Zoals men zegt: you only have one chance to make a first impression. Met een moderne, nieuwe website is de eerste stap naar een goede online zichtbaarheid en meer klanten gezet.

Bezoekers hebben 50 milliseconden nodig om een website visueel te beoordelen. Een goede eerste indruk is dus goud waard.

Web design en zoekmachine optimalisatie gaat hand in hand. Een groot deel van de factoren waar Google aandacht aan spendeert bij de rangschikking van zoekresultaten, zijn gericht op de eigen website. Dan hebben we het over de inhoud en technische aspecten. Een goede website is dus de basis van zoekmachine optimalisatie.

Laat je een nieuwe website maken? Dan houd ik tijdens de bouwfase rekening met best practices op het vlak van gebruiksvriendelijkheid en SEO. De paginaopmaak, URL structuur, meta tags, … worden allemaal ingevuld volgens de regels van de kunst. SEO copywriting is steeds inbegrepen. Zelfs indien de bestaande website reeds teksten heeft, zullen deze nog geoptimaliseerd worden.

Troeven

Laat jouw website bouwen door Fuseo

Een website laten maken? Fuseo is de ideale website bouwer.
Ontdek hier de voordelen:

Zelf aanpassen

Je vraagt aan jouw website bouwer om enkele pagina’s aan te passen en twee weken later is er nog niets gebeurd. Vervelend, niet? Dankzij een CMS kan je zelf aanpassingen doen, zoals teksten wijzigen, foto’s toevoegen, enz. Je hebt dus volledige controle over de inhoud.

Budgetvriendelijk

Dankzij modulaire oplossingen gebeurt het web design sneller dan ooit. En zoals je weet: tijd is geld. Ook ondernemingen met een beperkt budget zijn hier aan het juiste adres voor een professionele website.

Mobile friendly

Tegenwoordig surfen meer en meer mensen met een mobiel toestel. Daarom heeft elke site een reponsive design dat zich aanpast aan de schermgrootte. Zo genieten deze mobiele bezoekers van een optimale surfervaring.

E-commerce mogelijk

Bij Fuseo kan je met alle web design noden terecht. Ja, ook voor de bouw van een webshop of een campagnesite. Voor elk type digitale aanwezigheid vind je hier het passende antwoord.

Advies inbegrepen

Een nieuwe website laten bouwen vraagt om heel wat belangrijke beslissingen. Gelukkig kan je steeds op mijn expertise vertrouwen om van jouw nieuwe website een succes te maken. Dat kan ook op consultancy basis.

Periodiek onderhoud

Na de oplevering laat ik je niet in de kou staan. Ik zorg dat jouw site in topconditie blijft met een regelmatig onderhoud. Ook voor andere extra’s (nieuwe pagina’s, aanpassingen…) kan je me inschakelen.

CMS

Nieuwe website op basis van WordPress

Web design moet in de eerste plaats betaalbaar zijn. Als onderneming heb je natuurlijk geen onuitputtelijk budget. Om die reden bouw ik websites op basis van WordPress.

WordPress is een content management system (CMS). Het bestaat uit een backend, het gedeelte dat enkele de webmaster ziet en waar hij/zij aanpassingen doet, en een frontend, de pagina’s die bezoekers te zien krijgen. Omdat WordPress een modulaire oplossing is, gebeurt de ontwikkeling van een nieuwe website heel snel. Dat brengt de kostprijs naar beneden. Wie op zoek is naar een goedkope website, maakt met WordPress dus een uitstekende keuze.

WordPress biedt nog andere voordelen:

Meer dan 27% van alle websites wereldwijd draait op WordPress. Hierdoor zijn er enorm veel WordPress developers actief. Dat biedt toekomstperspectieven. Jouw nieuwe website kan makkelijk groeien samen met je onderneming.

Realisaties

Enkele voorbeelden

Over de jaren heen heb ik verschillende websites gebouwd voor kleine en grote ondernemingen uit diverse sectoren in de provincie Antwerpen (Lier, Herentals, Geel…) en daarbuiten. Hieronder vind je alvast enkele voordelen. Ga voor meer informatie naar de referentiepagina.

Verandaland Perfecta

Verandaland Perfecta, specialist in op maat gemaakte woonveranda’s, kreeg een moderne websites met een responsive design. Bij het ontwerp werd er een focus gelegd op foto’s. Via een portfolio kunnen bezoekers snel inspiratie opdoen, terwijl de blog boordevol handige tips zit.

Bezettingswerken Wittockx

Bezettingswerken Wittockx is gespecialiseerd in pleisterwerken voor binnen en buiten, zowel bij nieuwbouw als renovaties. Als online visitekaartje werd een nieuwe website ontworpen met een fris design.

AIS Steigerbouw

AIS Steigerbouw wou meer bezoekers aantrekken. Hiervoor kreeg de website een grondige make-over. Tijdens de bouw van de nieuwe site werd er uiteraard rekening gehouden met de nieuwste SEO-technieken.

Q-home

Q-home maakt woningen slim met een doorgedreven automatisatie o.b.v. Loxone. Op hun nieuwe website vinden bezoekers alle informatie over de diensten van Q-home, en in de webshop kunnen ze zelfs producten bestellen.

Diëtiste Katrien

Een diëtiste zonder een website? Dat is not done. Daarom zorgde Fuseo voor een modern webdesign, opgefleurd met frisse kleuren. En zoals iedereen verwacht, is het ontwerp geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers.

Inforeizen

Een mooie website is belangrijker dan ooit in de reiswereld. Ook Inforeizen uit Heist-op-den-Berg heeft dat begrepen. Deze reisspecialist kreeg een uitgepuurd ontwerp met een focus op visuele elementen, zoals foto’s en icoontjes. Blikvanger is de handige wereldkaart op de startpagina, waar bezoekers alle bestemmingen terugvinden.​

GeoTherma

GeoTherma is een groothandel in warmtepompen. Voor hun nieuwe, tweetalige website deden ze beroep op Fuseo. Highlights in het ontwerp zijn de overzichtelijke productfiches en de downloadbare documenten.

Virtual Property Partners

Virtual Property Partners doet vastgoedvisualisatie voor immokantoren en projectontwikkelaars. Hierbij richten ze zich op het hogere segment. De nieuwe website onderstreept die missie. De videoachtergronden, 3D-weergaven en subtiele animaties zorgen voor een luxueuze uitstraling.

Arooma

Arooma is gespecialiseerd in interieurbouw. Om hun groei kracht bij te zetten, investeerden ze in een nieuwe website. Het ontwerp is duidelijk gestructureerd, voor een optimale user experience. Een kleurenpalet met sterke contrasten en een opvallende gouden accentkleur zorgen voor de kers op de taart.​

Ninfea

Bij wellnesscentrum Ninfea in Vorselaar draait alles rond rust en ontspanning. De nieuwe website moest dat gevoel uitstralen. Daarom werd er gekozen voor een sereen kleurenpalet, aangevuld met lichte sfeerfoto’s.​

PP haard & parket

Een gezellige woning begint bij PP haard & parket. Om hun online aanwezigheid te versterken zochten ze een websitebouwer die ook kennis heeft van SEO en SEA. Fuseo bood hen een totaaloplossing aan.
FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je nog enkele veelgestelde vragen over de ontwikkeling van websites. Staat jouw antwoord er niet bij? Contacteer mij via kevin@fuseo.be.

Gratis websitebouwers, zoals Wix, zijn leuk om snel een eenvoudige website te ontwerpen. Maar de mogelijkheden van deze tools zijn echter beperkt. Geavanceerde functies en opmaken zijn niet mogelijk. Bovendien nemen ze heel wat tijd in beslag. Door de bouw van een site uit te besteden, kan je jezelf helemaal focussen op jouw dagelijkse bedrijfsleven. Het advies omtrent web design best practices krijg je er gratis bij. En als kers op de taart, zorg ik ervoor dat alles geoptimaliseerd werd voor zoekmachines, dankzij mijn SEO ervaring.

Nee, de hosting en domeinnamen worden telkens beheerd door externe firma’s, bijvoorbeeld Combell, Versio, One of OVH. Zoals het spreekwoord zegt: “schoenmaker blijf bij je leest”. Professionele hosting providers kunnen een veel betere service aanbieden. Daarom laat ik klanten steeds rechtstreeks een contract afsluiten. Ik kan wel optreden als tussenpersoon.

Jazeker. Een meertalige website bouwen behoort zeker tot de mogelijkheden. In dit geval wordt gevraagd om vertalingen aan te leveren. Indien je nog geen vertaalde teksten hebt, kan ik je doorverwijzen naar goede vertaalbureau’s.

Ja, dat is mogelijk. Ik bouw webshops op basis van Woocommerce, een extensie van WordPress. Hierin zijn alle e-commerce functies inbegrepen die je nodig hebt: producten toevoegen, verzendklassen aanmaken, promoties toevoegen, kortingsbonnen creëren, betalingen ontvangen, enz.

Dat hangt van project tot project af. Sommige websites worden gelanceerd op amper 2 maanden tijd, voor andere sites duurt dit langer dan een half jaar. De grootte en complexiteit spelen natuurlijk een rol, alsook het ‘reactievermogen’ van de klant (hoe snel je feedback geeft).

De samenstelling van de scope is de eerste stap. Welke structuur is er nodig? Welke functies? In welke stijl? Dit document vormt de basis voor de rest van het verhaal. Daarna wordt er een testdomein opgezet. Hier wordt een eerste stijlvoorbeeld van de nieuwe site gebouwd. Door alles online te presenteren, krijg je een beter beeld van het eindresultaat. Op basis van feedback wordt dit stijlvoorbeeld aangepast. Nadien worden in dezelfde lijn de overige pagina’s uit de scope opgebouwd. Nog even testen, en de nieuwe webstek is klaar voor lancering.

Een onderhoudsbeurt bestaat uit de creatie van een backup, de update van WordPress en een update van alle plugins. Dit gebeurt maandelijks, per kwartaal of elk half jaar. Hoe vaak je deze update laat uitvoeren, kies je zelf.

Inhoudsopgave