SEO cursus

Leer meer over zoekmachine optimalisatie met deze Nederlandstalige SEO cursus. Zowel basisprincipes als geavanceerde technieken worden uitgelegd, aangevuld met voorbeelden.

SEO technieken veranderen regelmatig. Daarom krijgt deze SEO cursus momenteel een update. Vul jouw email adres in, dan geef ik een seintje wanneer de nieuwe cursus online staat.

Neem alvast hieronder een kijkje voor meer informatie omtrent de inhoud.

Inhoud SEO cursus

De belangrijkste aspecten van zoekmachine optimalisatie worden in deze SEO cursus besproken. Een overzichtje:

Introductie

We starten de SEO cursus met een korte introductie. Om een website te optimaliseren voor zoekmachines is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe zoekmachines werken. Tijdens de introductie leer je meer over crawling, indexatie en de SERPs.

Meta tags

Er zijn verschillende soorten meta tags. Sommige hiervan hebben nog enige SEO-waarde, terwijl andere nutteloos geworden zijn.

Duplicate content

Duplicate content, zoals je uit de term kan afleiden, zijn twee of meerdere pagina’s die er min of meer hetzelfde uitzien. Pagina A wordt dus aanzien als een kopie van pagina B. Dat is een probleem voor zoekmachines.

Sitemaps

Sitemaps helpen zoekmachines bij de indexatie van een website. Sommige sitemaps zijn zichtbaar voor bezoekers, andere zijn enkel beschikbaar voor crawlers.

Lokale SEO

Ook voor lokale bedrijven geven we in deze SEO cursus een aantal interessante tips. Dat is interessant voor ondernemingen die in een kleine regio actief zijn.

Structured data

Structured data helpt zoekmachines bepaalde onderdelen van een webpagina beter te begrijpen. Soms voegen ze extra informatie toe aan de zoekresultaten.

Mobile SEO

Vandaag de dag moet een website tevens geoptimaliseerd worden voor mobiele gebruikers. Steeds meer mensen gebruiken immers een smartphone om een site te bezoeken.

Site speed

Een goede laadsnelheid is niet alleen leuk voor bezoekers, maar zorgt ook voor een SEO voordeel. Je krijgt enkele tips om jouw website sneller te maken.

URL structuur

De URL is het adres van een pagina. Deze is bovenaan in de adresbalk terug te vinden. Een duidelijke URL structuur is niet alleen handig voor gebruikers, maar ook voor zoekmachines.

Inhoudelijke optimalisatie

Een van de grootste hoofdstukken van deze SEO cursus gaat over de optimalisatie van een pagina voor een specifiek keyword. Dit onderdeel start met een keyword research en behandelt aspecten van SEO copywriting.

Afbeeldingen

Afbeeldingen optimaliseren biedt allerlei voordelen op het vlak van zoekverkeer en laadsnelheid. Ze mogen dus niet ontbreken in deze SEO cursus.

Paginering

Via paginering kan je het verband tussen verschillende URLs aantonen. In deze cursus zoekmachine optimalisatie leer je hoe paginering op een correctie manier geïmplementeerd wordt.

Social snippets

Social Snippets bepalen de titel, omschrijving en afbeeldingen wanneer een pagina gedeeld wordt op sociale media.

Link building

Een erg belangrijk hoofdstuk van deze SEO cursus gaat over link building. Want meer links zorgen voor een betere positie. Ik geef jou tips om nieuwe links te bouwen.

Resultaten meten

Meten is weten. Zo kan je analyseren of jouw SEO inspanningen een positief of negatief effect hebben.

Bespreek jouw project

Klaar voor de volgende stap? Maak een vrijblijvende afspraak om te bespreken wat Fuseo voor jou kan doen.